Περιγράφοντας έναν οργασμό

Γράφει η Βέρα Ι.Φραντζή

Waterhouse_Hylas_and_the_Nymphs_Manchester_Art_Gallery_1896.15-2
Ο Ύλας και οι Νύμφες, του John William Waterhouse 1896

 

Ο κύκλος δεν είναι ένα τυχαίο σχήμα. Ο κύκλος είναι είναι το ωάριο που περιφέρεται αχνιστό και πρόσφορο στο παχνί-ωαγωγό όπως οι πλανήτες του ηλιακού συστήματός μας. Ο ήλιος είναι ένα άβουλο αρσενικό. Έχει τόσες πολλές στύσεις-αχτίδες, που από την πολλή ηδονή φλέγεται και ρημάζει τον ίδιο του τον εαυτό. Η κάψα του είναι αποτρεπτική. Φαντάζομαι πως θα ήθελε να προσφέρει μόνο ζεστασιά. Η μοναχικότητα του ήλιου είναι η αυταπόδεικτη απάντηση ότι στη φύση δεν υπάρχει δικαιοσύνη. Οι καλοί χαρακτήρες, οι εργατικοί, οι λάγνοι πεθαίνουν, αφού έχουν δωρίσει την τελευταία τους πνοή με στρατιωτική πειθαρχία στους άλλους.

Η βαρυτική έλξη της μήτρας περιφέρει αιωρούμενα δάχτυλα που με τις στροφοδίνες τους προκαλούν μικρή συσσώρευση αίματος και ό,τι απέμεινε στο σύμπαν από ζωή.

Οι γυναίκες έχουμε μάθει να ζούμε μέσα στην υγρασία. Αυτό δικαιολογείται από το αναπαραγωγικό μας σύστημα. Τα νερά του αιδοίου είναι μια αστείρευτη πηγή, αστράγγιστη, πορφυρή και αδαμάντινη που ποτίζει τον κόσμο φυσική ευωδιά και ζωή. Το νερό είναι η ζωή του αιδοίου και του οργασμού.

Μάθαμε να είμαστε δεκτικές. Αυτό δικαιολογείται από το αναπαραγωγικό μας σύστημα. Το αιδοίο έχει δυο εισόδους, η μια πιο σκοτείνη από την αλλή. Φαινομενικά, μοιάζουν απροσπέλαστες ακόμη και για εμάς τις ίδιες που τις φέρουμε. Μαύρες τρύπες του χάους και του σκότους. Μα είναι σαν άγιοι άνθρωποι, ωσαννά της φύσης.

Έχει μια ταπεινότητα το μουνί. Μαθαίνει να είναι συνεσταλμένο. Είναι εργατικό και υπομονετικό. Ζει με την έννοια της ανυπόφορης οδύνης. Ωρολογιακές βόμβες εικοσι τριών ημερών εκρήγνονται ανάμεσα στα πόδια. Οι μαύρες τρύπες ζαλίζονται, περιφρονούν, αδιαφορούν. Συγκρούεται η πλάση και παράγει γη, χώμα και τροφή για τα μανιτάρια.

Οι μύκητες ζουν στην υγρασία. Μεταγγίζουν νερό στις φλέβες τους. Έμαθα να τους συμπαθώ. Είναι άταχτοι και προκαλούν φαγούρα. Το νερό κινείται, άλλωστε. Έχει ταχύτητα και ροή. Σκεφτείτε την επιπρόσθετη κίνηση των ωαρίων, την αταλάντευτη προδιαγεγραμμένη πορεία τους. Ζούμε ένα φονικό. Έχουμε μέσα μας τον ανακριτικό θάνατο και την αφόρητη οξυγονούχα ζωή.

Είμαστε γυναίκες.

Ωάριο σαν τον πλανητή Κρόνο

απομακρυσμένο από την στύση των ηλιαχτίδων

έχεις τόση βαρυτική έλξη

δάχτυλα που απομένουν στον κόσμο

γυρίζουν σε σταθερή τροχιά γύρω από την κλειτορίδα

-πυρήνα του πλανητή

ένα κουκούτσι γερό και στυφό σαν τον μυελό των οστών-

Δεν συγκρούονται με τον πυρήνα

παρά μια φορά σε εκατομμύρια χρόνια της ζωής ενός ανθρώπου

που γεννά μια νύμφη.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s