Αποκαρδιωμένοι εραστές

Γράφει η Βέρα Ι.Φραντζή

Screen Shot 2016-06-14 at 11.54.42 AM.png

 

Φάνηκε σαν να ήταν ζήτημα ζωής και θανάτου. Εκείνο το καλοκαίρι καθώς περπατούσαν στα περιβόλια του κέντρου του Πειραιά με τις τσιμεντένιες περικοκλάδες και τα κυκλάμινα φανάρια να αναβοσβήνουν δίνοντας ένα τέμπο στο άχρονο κλίμα της πόλης, το έφερε σαν διαταγή από αυτές που δίνουν οι άντρες όταν ερωτεύονται -η ισχύς είναι ακόμη πιο κυριαρχική εξαιτίας της ενοχής της ενέργειας προς το αντικείμενο του πόθου που αισθάνεσαι υποχείριο και πεζοδρόμιο απέναντί του, αλλά και της ταυτισμένης καύλας από την δραστηριότητα της επιβολής… ένα διαχρονικό δίπολο.

-Να αγοράσεις ένα μεταξωτό μπλουζάκι, αέρινο. Πάνω στο κορμί σου.

Εκείνος θα σκέφτηκε τα ψιλά κορδόνια να τρίβονται στο περισσεύον δέρμα των κλιδώσεων των χεριών. Ήταν αγύμναστη σε αυτό το σημείο και δυο ψωμένα λίπη, που έμεναν πάντα λευκά και μπαμπακένια,σ ξεχώριζαν από το αδύνατο στέρνο οριοθετώντας το βλέμμα προς τα βυζιά της.

-Έχω δει ένα ροζ ανοιχτό και ένα λευκό. Θα σου πηγαίνει. Θέλω να το φοράς. Είναι δροσερό, για το σώμα σου.

Εκείνη είχε μια καταπληκτική νοητική ικανότητα να μεταφέρει την εικόνα με τέτοια ευερέθιστη υλικότητα ανάμεσα στα χέρια της, που σχεδόν ίδρωσε το ελαφρύ ύφασμα ήδη αγορασμένο και φορεμένο χωρίς σουτιέν και άλλα εμπόδια, μία άμεση επαφή με τις πορτοκαλένιες ρώγες.

Το ζευγάρι σταμάτησε να μιλά για λίγα λεπτά και ο αυγουστιάτικος ήλιος άπλωσε αυτή την προαιώνια ησυχία που πιάνει τα καλοκαίρια το φάσμα του ήχου, εγκλωβίζοντας τις αναμνήσεις.

-Θέλω πολύ να αγοράσεις κάτι τέτοιο και να στο πάρω εγώ δώρο.

Η εμμονή έμοιαζε παράλογη. Θα ήταν απλώς μία μπλούζα καλής ποιότητας, ένα καλό δώρο που θα έμενε στα ντουλάπια και θα το φορούσε και η κόρη της σίγουρα. Αυτά τα ρούχα δεν βγαίνουν ποτέ από τη μόδα, όπως λένε πρακτικά  οι άνθρωποι.

-Θα δω, είπε εκείνη.

-Να το πάρεις.

Χωρίστηκαν χωρίς να χαιρετηθούν.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s