Απο αυτοματισμους, ας «μουτζωσουμε» τα ψωνια.

Γράφει η Βέρα Ι.Φραντζή

243ef9200c0a83a8ee5cfe8f72fec389

Το ινφλουέσερ είναι ανάλογης ψυχοσωματικής ηλιθιότητας με τη λέξη χίπστερ. Υπάρχει η ίδια κενότητα στη γλωσσική της αποθήκη, όσο για την νοηματοδότησή της ο Απολλιναίρ θα γράψει θρησκευτικούς ύμνους για τις παρθένες αγίες.

Ο κόσμος πάσχει από ομοιότητα, από κόπι πέιστ, από κτηνώδη μιμητική διάθεση. Η πρωτοτυπία είναι η δύσκολη πλαγιά στο βουνό της ανθρωπότητας μετά από τόσα χρόνια κοπής ξύλων, ανατροφής παιδιών στα καλύτερα ιδιωτικά σχολεία και συνειδητοποίηση της ασημαντότητας μας δίπλα στα ολογράμματα παρουσιαστών με μισθούς αστρονομικούς και μοντέλα και τραγουδίστριες και χαρωπές ηθοποιούς με μηδέν προσωπικότητα να λούζουν με φως τα σκοτεινά μας δωμάτια πριν κοιμηθούμε.

Αν μπορείς με κριθάρι και χώμα ή τα πλευρά του Αδαμ να γίνεις ινφλουέσερ, δεν θα πεις πως είσαι;  Ουδεμία καταπίεση στο να σε επηρέαζει σύγκορμα στη ζωή ο άγνωστος ανεπαρκής -το βρακί σου, το στήσιμο του κώλου σου, το φαγητό σου, το κοκούνιγκ σου, αμέ; Προφανώς υπάρχουν και έντιμες επιρροές ακόμη και στην πιο κοινή επαφή με τους άλλους, αλλά ολοκληρωτικά να αποδεχτείς πως παρακολουθείς κάποιον και κάνεις τα ίδια και χειρότερα αποδεικνύει τελικά πως το μαστίγιο πολλοί εμίσησαν, τα μαστιγώματα ουδείς.

Ο νέος μαζοχισμός των ανθρώπων βρίσκει το μοίρασμα πληροφοριών για την καθημερινότητα ως επιταγή της ύπαρξης, την επικροτεί και χρυσώνει το χάπι και όσο μπορεί η τσέπη και η χάσκουσα γκλάβα του καθενός θα το φτουρίσει το εμαγιέ του.

Από την άλλη πλευρά, και άμα του τύχει να επηρεάσει και κανένα δυο, γιατί να μην δεχτεί το εικόνισμα; Οι αλαζόνες βρήκαν το γιατρικό της, τα πρόβατα τη βοσκή του. Για το γεγονός  της αποψίλωσης προς το παρόν δεν μιλάει κανείς. Άλλωστε βολεύει τις εκατέρωθεν πλευρές. Οι μεν τη φιλαυτία τους, οι δε τη βαρεμάρα στα υψίπεδα. Το να καλουπώσουν στα είκοσι, μήπως και χτίσουν τον δικό τους εαυτό στα 30, στα 40… κάποτε… δεν τους περνάει ούτε με φλας με νταλίκα και συρόμενο.

Επιστήμονες  και ταλαντούχοι στα ράφια και άμα βγει και μιλήσει κανείς, μπορεί και να τους ζητήσουν τον λόγο.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s