Σημειωση

Γράφει η Βέρα Ι.Φραντζή

Για τους συγγραφείς και τους ποιητές, τους μουσικούς, τους γλύπτες, τους ζωγράφους, όλους τους καλλιτέχνες ο έρωτας είναι ένα εμπορεύσιμο είδος. Το πιο ακριβοπληρωμένο και χιλιοειπωμένο πράγμα που θα ανακυκλωθεί με τα ίδια υλικά και θα αναγεννηθεί σε κάτι νέο και θα προσελκύσει, θα συγκινήσει, θα καθοδηγήσει, θα δείρει τον κόσμο. Θεωρώ ότι αρκετοί -ειδικά οι επαγγελματίες καλλιτέχνες- χρησιμοποιούν το υλικό του έρωτα και φτιάχνουν από την αρχή το έργο -το έργο τους, το έργο για τον κόσμο, το έργο για εκείνους. Πολλοί δε ίσως να μην ερωτεύτηκαν ποτέ ή είναι μια ανάμνηση όλα αυτά που μετουσιώνονται σε τέχνη.
Τι υποκριτικό να γράφεις για τον έρωτα χωρίς να είσαι ερωτευμένος, όμως. Χάνει την προτροπή, το τυφλό σημείο το οποίο υποψιάζονται όλοι και τους παρακινεί. Στο τέλος χάνει τον σκοπό του.

One thought on “Σημειωση

  1. Άξιζε να ειπωθεί αυτή η σκέψη. Θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω στο υποκριτικό κομμάτι των όσων δεν έχουν ερωτευτεί ενώ γράφουν για τον έρωτα. Το ανεκπλήρωτο δεν μπορεί να αποτυπωθεί σε έναν καμβά, σε μια φωτογραφία, σε ένα γλυπτό; Μπορεί να μην είναι πλέον ερωτευμένος πλέον με αυτό που τον οδηγεί στο να παράξει την τέχνη του κάποιος/α αλλά έχει παραμείνει η ανεκπλήρωτη φαντασίωση που εκπληρώνεται -ή εκφράζεται- μέσω της τέχνης.

    Καλή συνέχεια!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s